At have stress kan være livsfarligt

Nu om dage, hvor det at have travlt er blevet normalt, bliver faresignaler ofte ignoreret eller affærdiget med  et: “det er nok kun stress” , og her kan det være livsfarligt, hvis omgivelserne ikke reagerer i tide.

Tag det alvorligt!

“Stress”  bliver ganske vist – desværre – ofte misbrugt af mennesker, der “bare” har travlt, og derfor kan de mennesker, der virkelig har problemer og er tæt på at gå ned med stress, let blive overset,  fordi de – og deres omgivelser måske – slet ikke har været opmærksomme på alle de signaler, der har blinket som røde lamper i årevis!

Er stress tabu?

Og efterhånden er det såmænd også blevet lidt af et tabu at sige, at du har stress, eller at du ikke kan overskue tingene i din hverdag!

Du tror, at du SKAL være stærk, for ellers er du “svag”! Men vel er du ej! Det er meget stærkere at magte at sige fra, at sige at “det og det magter jeg ikke, jeg er nødt til at have hjælp” – “Jeg kan slet ikke overskue alle de byrder, som både omgivelserne  – og ikke mindst jeg selv – har pålagt mig!”

Call WaitingHører du ikke efter, kan det gå helt galt!

Hører du ikke efter din krop og alle de råd  – og signaler – du får , risikerer du at blive endda meget syg, enten mentalt eller / og fysisk ! Ja i værste fald er der altså mange, der dør af stress! Så LYT til din krop og de signaler , den desperat prøver at sende til dig, måske endda i flere år, før du fatter alvoren.

Lad være med at overhøre din krop! Det er DIG – og dine nærmeste – der risikerer at betale en høj pris !

Nogle af de vigtigste faresignaler. – Der findes MANGE flere:

  • Har svært ved at overskue dagligdagen
  • Er ofte syg
  • Er syg i samtlige ferier
  • Kan ikke overskue at se andre mennesker i fritiden
  • Forhøjet blodtryk
  • Manglende  eller nedsat sexlyst
  • Altid træt
  • Meget lettere irritabel
  • Svingende humør
  • Ingen interesse for familiens liv

Der findes mange flere faresignaler. – Kan du genkende nogle af disse hos dig selv, eller en i dine omgivelser, bør du få vedkommende i behandling hurtigst muligt.

7265993Det er også omgivelsernes opgave

Samfundet og arbejdsgiverne skal så også have lært at tage stress ENDNU mere alvorligt og lade være med at afvise medarbejdere, der udtrykker bekymring for, om de kan magte deres liv , om de er ved at få stress!

Det er simpelthen en ændring af samfundets ” Mindset”, der skal til.

Stress er ikke “kun” et modeord, og det skal heller ikke misbruges, ” bare” fordi du har travlt.

Det kan begynde meget tidligt

Stress skal tages temmelig alvorligt, da problemerne ofte starter meget tidligt i et menneskes liv med alle de krav, der stilles til både helt unge mennesker og mennesker i den modne alder !Det er faktisk ret rystende, hvor mange unge mennesker, der  – endda meget tidligt – har problemer med stresssymptomer.

Mange magter slet ikke de krav, der bliver stillet til dem, hvorfor nogle ser det som den letteste udvej at overveje selvmord. – Desværre lykkes det for en del unge  – og ældre – at komme helt derud, inden de bliver taget alvorligt og får hjælp.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Share This

Del online

Del dette online med dine venner