318365_5469Smertelindring eller behandling af smerter.

Ja, hvad er det, der skal til for at hjælpe et menneske med at blive fri for smerter?
Ja, det er jo ret individuelt. Nogle mennesker kan overhovedet ikke tåle den mindste form for smerter. Det føles ofte som om, at det kun er bagateller, der skal til,  for at de mennesker klager sig over, at de ” har altså også så ondt” – og ” se nu, hvor svært, jeg har det”! – ” Jeg må leve mit liv i smerter, I andre kan også sagtens!”
I længden kan det for de fleste mennesker være svært at høre på de evindelige beklagelser over smerter.
Der er i den forbindelse så noget, mange mennesker slet ikke er klar over. De mennesker, der ” evindeligt” beklager sig over smerter, trænger – ofte – i den grad til opmærksomhed, og har ofte gjort det i mange år.
De har – måske – slet ikke fået noget videre opmærksomhed, da de var børn. Eller også oplevede de som børn, at hvis de fejlede noget, bare et eller andet, så FIK de opmærksomhed, når de sagde, at de havde smerter et eller andet sted.
At det så i grunden var en form for negativ opmærksomhed, barnet eller den unge derved fik, det er så en helt anden side af sagen.

Det er et mønster,

der ofte fortsætter op i alderen, ja faktisk hele vejen gennem livet, hvis mønsteret ikke bliver brudt på den ene eller anden måde.
Det KAN være, at det enkelte menneske opdager, at det ikke er ” nødvendigt” at fejle noget, at vedblive at give udtryk for, at han eller hun har smerter det ene eller andet sted, og at de i grunden får positiv opmærksomhed , som regel da, alligevel.
Så kan mønsteret med alle de – ind imellem – ” opdigtede” sygdomme og smerter – måske – på længere sigt forsvinde til fordel for et anderledes mere positivt livssyn.

Mange smerter ER virkelige.

At der så kan være endda mange mennesker, der virkelig HAR mange smerter, det er så en helt anden sag. Der tænkes her især på sygdommen Fibromyalgi, som de mennesker, der virkelig HAR mange smerter, ofte, endda af det ” etablerede” system, bliver beskyldt for at simulere smerter, at det ” bare er noget de bilder sig ind” , at ” de slet ikke har smerter”!  Og deres nære omgivelser er som regel ikke meget bedre. Ofte kan det være endda meget svært for mennesker med kroniske smerter, såsom fibromyalgi, at vedblive at bevare humøret, når de synes, at ingen rigtigt forstår dem.
517854_38835909Ofte er det mennesker med et fantastisk godt humør, der bliver ramt af fibromyalgi, selvom der også ofte ligger et eller andet mentalt, der burde rettes op, bag ved sygdommen. Men rigtig mange mennesker med fibromyalgi er reelt ” festaber”, som elsker at være sammen med andre mennesker og at have det sjovt.

Derfor kan det være svært for andre at forstå, når de mennesker, der lider af fibromyalgi kan deltage i sådanne fester og danse og more sig. – ” Så kan de da ikke fejle noget, når de sådan kan danse og feste!?” At de så bagefter oftest efter en fest eller festligt samvær i det hele taget, må ligge i sengen i flere dage efter med mange smerter. Ja se, det er det ikke alle, der ved noget om, da det er ikke noget, de fortæller andre om. De tager ” facaden” på, mens de er til fest, og så må de leve med de ” trælse” dage fyldt med smerter og uendelig træthed.

Pension.

Hvis de mennesker er sådan stillet, at de er kommet på pension pga disse alvorlige smerter, så synes mange, at det kan da virkelig ikke passe, og ” det er da også alt for galt, når de tilsyneladende ikke fejler noget”! – Men det ved andre jo altså ikke noget om. – Man kan jo altså ikke måle smerter. – Nogle mennesker har en meget høj smertetærskel, og andre kan slet ikke udholde smerter. – Det er der ikke noget “forkert” i.- Og er der noget “forkert”, så er det, at rigtig mange mennesker har ikke bare en høj smertetærskel, men de glemmer i det hele taget at lytte til deres krop.- De overhører simpelthen deres krops advarselstegn, så de kan ikke mærke, når smerter prøver at advare dem om, at der er noget galt i kroppen.

Dette kan jo være yderst farligt, hvis det er alvorlige symptomer, der bliver overhørt, fordi man ” da ikke fejler noget, jeg kan i det hele taget ikke mærke min krop! – Jeg er nok ikke i kontakt med den – ha – ha!” – Ja se, det er jo så ikke noget, man ligefrem skal prale med. – Pludselig en dag kan det gå galt.

Så ” pas på dig, mens du har dig – og lyt til din krops signaler!”

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Share This

Del online

Del dette online med dine venner