Stress? – Tag det alvorligt – det KAN være farligt!

Nu om dage er der utrolig mange mennesker, både børn og voksne, der lider af en eller anden form for stress. Der er, desværre, så stort et pres på mange mennesker for overhovedet at få hverdagen til at hænge sammen. – Mange har ikke et arbejde, og andre er meget bange for at miste det arbejde, de har! – Det er sådan i dag, at det kan godt være, at man er træt af sit arbejde, men man ved ikke, om man har mulighed for at få et nyt arbejde, og da “man ved, hvad man har”, så tør mange slet ikke sige deres arbejde op!

 

Karakterræs.

I skoler er der også et meget stort pres på både børn og unge med stress til følge! – Det er SÅ vigtigt at få en god uddannelse og derfor gode karakterer. – Så godt nok har det også tidligere været sådan, at man gerne ville have så gode karakterer i skolen, som muligt, men det var, som regel da, ikke noget, man ligefrem fik stress af – undtagen lige før eksamen! – Men nu om dage, kæmper de unge, ja allerede meget tidligt endda, med præstationsangst/stress over, om de nu kan få så god en eksamen, at de kan leve op til, især deres egne krav, men så sandelig også omgivelsernes krav.

 

Pres på de unge!

Da der er så stor mangel på arbejde, så føler de unge et utroligt stort pres liggende på deres skuldre, så de, endda meget tidligt, lever en tilværelse med stress og bekymring for, om de nu overhovedet kan få det job, de ønsker sig! Desværre udmønter denne stress sig ofte i forsøg på selvmord og svære tanker og bekymringer – OG ønsker om selvmord. – Andre unge ender med at udvikle spisevægring og forsøg på at skære i sig selv!

 

Omgivelsernes pres på de unge.

Det er ikke kun de unge, der pålægger sig selv stress. Det er, desværre, også ofte deres forældre og/eller lærere, der, mere eller mindre ubevidst, presser de unge til at yde meget mere, end de egentlig altid har evner til! Af og til kan man spekulere på, om det er forældrenes bekymring for deres børns fremtid og dermed økonomiske sikkerhed, eller om det er forældrenes egne ambitioner, de forsøger at udleve gennem børnene?

 

Lyt til de unge!

Det vigtigste er, at forsøge at LYTTE til de børn og unge, der ofte har så voldsomme psykiske problemer, og finde ud af, hvad de virkelig ønsker sig af livet og støtte dem i at virkeliggøre det, de virkelig gerne vil og har evner til.  Hvis det efterhånden ER kommet så langt ud, at de unge går med selvmordstanker, pga den stress, enten de unge eller deres omgivelser har pålagt dem, så få dem i behandling med det samme!!!!

 

Stress på arbejdspladser.

På arbejdspladser er der i det daglige så megen stress og pres fra både kolleger eller chefer for at den enkelte  yder sit bedste, så det kan virke utroligt belastende på mange mennesker. – Ofte kan de mennesker, der har det svært, slet ikke leve op til den stress og det pres fra omgivelserne, at mange ender med, efter længere tids pres, at gå ned med stress. – Og det er der, det bliver svært, når man først er gået ned. – For ER man først gået ned med stress, kan det tage virkelig lang tid at komme ovenpå igen, og mange kommer aldrig ovenpå igen.

Længerevarende stress.

Længerevarende stress kan desuden også “sætte sig” til både cancer og diabetes, ligesom chock kan gøre det. Ligeledes kan længerevarende stress desuden virke som chock på kroppen. –  Så det er yderst vigtigt at tage hånd om sig selv og sit liv og få stoppet op, inden det går helt galt. Det er ikke at spøge med at leve med stress.