Fobi for edderkopper og andre insekter, kender du det?

Fobi overfor insekter?

Rigtig mange mennesker har fobi overfor edderkopper, hvepse, bier eller andre insekter. Dem, der har en sådan fobi, stivner fuldstændigt ved synet af selv en lille, bitte edderkop eller hveps! De mennesker, der ikke har en sådan fobi ( de kan så ske at have fobi overfor andre dyr, såsom eksempelvis mus!), kan slet ikke forstå en fobi over for “sådanne små dyr” – De kan da ikke gøre nogen fortræd? Men det, der kan synes uforståeligt for nogle mennesker, kan være et voldsomt problem for andre, ja dem, der har den form for fobi, kan ligefrem have stress lignende symptomer. Og dette er ikke kun børn; mange mennesker har en sådan fobi langt op i alderen, måske endda hele livet, hvis de ikke får en eller anden form for behandling! . En fobi kan let og simpelt fjernes, så der er ingen grund til at gå og have problemer med det og få stress af det.

Hvepse og bier.

Hvorfor får man en sådan fobi? – Ja, det er ikke let at sige generelt, hvad der gør det. – Det kan skyldes rigtig mange ting. En voksen kvinde, der havde en voldsom angst for hvepse, havde som lille pige stukket sin hånd ind i en hæk, hvor der var et hvepsebo! – Hun blev også stukket, og den angst for igen at blive stukket blev siddende i den lille pige, indtil hun som voksen fik fjernet den angst/stress ved en enkelt behandling! -Angsten var så invaliderende for den unge kvinde, at hun ikke havde kunnet sidde udenfor og spise i mange år, hvis der var hvepse i nærheden!

 

Edderkopper.

En kvinde havde en så voldsom angst for edderkopper, at hun ikke en gang formåede at støvsuge en edderkop op fra sit køkkengulv!!! – Problemet var bare, at hun var rengøringsdame på en skole!! Efter en enkelt behandling af en varighed på 1-2 timer, var hun i stand til at stå med en edderkop på sin hånd så længe, at edderkoppen begyndte at “lave spind” på hendes hånd, så den firede sig ned! – Med det resultat at andre deltagere måtte gå rundt i haven og finde edderkopper i større og større størrelse!!!

 

En ung pige kunne ikke sove på sit værelse, hvis hun havde set en edderkop derinde, og det var ikke nok, forældrene fangede edderkoppen og pigen så den blive smidt ud. – Dernæst insisterede pigen på at sove hos forældrene i den næste uges tid! – Da det var et gammelt hus, blev det efterhånden ret ofte, at pigen sov hos forældrene!

Efter en enkelt behandling kunne pigen selv smide sine edderkopper ud af vinduet!