Træder andre mennesker hele tiden ind over dine grænser?

Formår du ikke selv at sætte dine grænser?

Hvor mange gange har du ikke prøvet at være sammen med venner eller kolleger, ja familiemedlemmer for den sags skyld, der hele tiden har travt med at rette på dig og forklare dig, hvad du gør “forkert”, set med deres øjne?

Det kan være din måde at leve på, enten i dit parforhold eller arbejdsmæssigt, eller din måde at indrette dit hjem på, osv, osv! – Gang på gang sidder man der og ville gerne have svaret et eller andet “klogt”, men blev igen så overrasket over, at modparten – igen – gik ind over ens grænser! Man kan jo ligefrem få stress over sig selv – og dem, der går en for nær – over at man ikke lige kan finde på noget “klogt” at sige i øjeblikket!

Kan du sige fra?

Det kan være SÅ svært at lære at sige fra overfor mennesker, der bare “vader ind over dine grænser”! – Dette kan skyldes rigtig mange ting, og nej, det behøver ikke at have noget som helst med en dårlig barndom at gøre overhovedet! Men en af hovedårsagerne er oftest manglende selvværd! – Og dette kan være blevet grundlagt helt tilbage i barndommen uden nødvendigvis at der har været problemer med forældre eller andre, selvom dette ofte er tilfældet. – Men nogle mennesker bliver altså født mere tilbageholdende , end andre.

Et “tilpasset” menneske, hvad er det?

De er det, der  kaldes “tilpassede mennesker”! – Et “tilpasset menneske” holder hele tiden øje med omgivelserne, hvilket humør er forældre, lærere eller andre i? – Så “tilpasser” disse mennesker sig, da de ellers er bange for, at nogle skal blive vrede på dem og måske slet ikke kan lide dem. Derfor lader disse mennesker også langt lettere, end så mange andre, andre mennesker “vade” ind over deres grænser! – De formår ikke at sige fra!

Men dette kan der gøres noget ved! Ved  behandling med Psykisk Afbalancering, kan man komme rigtig langt og få et langt bedre liv ( hvis det da ER et problem for vedkommende). Det er yderst vigtigt at få hjælp, hvis det føles som et problem for den enkelte, evt. ved behandling, men det er endnu vigtigere at blive bevidst om selv, hvad man kan gøre ved problemet med det manglende selvværd. Man kan arbejde med sig selv, så man ikke bliver ved med på længere sigt at lade folk vedblivende træde ind over sine grænser, hvilket kan medføre en voldsom stress over det problem, at man ikke magter at sige fra!

Et menneskes grænser er ukrænkelige!

Et menneskes grænser er nu en gang ukrænkelige, og man har retten til selv at sætte grænser for, hvor tæt, andre mennesker skal have lov til at komme! Men det kan godt være en kunst at lære, men ved  hjælp/behandling og egen viljestyrke, kan man lære at sætte de grænser, man gerne ville kunne sætte, selvom det i begyndelsen kan virke svært!

Men efterhånden bliver det en lettelse at man formår at kunne sige, hvad man vil og nok især mest, hvad man IKKE vil finde sig i! Man kan, på længere sigt, få et rigere –  og sjovere liv sammen med andre mennesker, når man magter at sige, hvad man vil være med til og i særdeleshed, hvad man ikke vil være med til, selvfølgelig sagt på en ordentlig måde!

Andre mennesker får også en anderledes respekt for vedkommende, der magter at sige fra; især når de først har vænnet sig til, at der kan ske at komme modstand fra et menneske, der aldrig plejer reelt at sige, hvad det virkelig mener!