Lykke – hvad er det for dig?

Lykke! – Kender du den følelse?

Ja hvad er lykke? – Ja det er godt nok et svært ord, ordet lykke! – For rigtig mange mennesker betyder ordet lykke en masse penge og mange skønne ting, især indtil de får dem, for så opdager disse mennesker ofte, at det er rigtig dejligt, i hvert fald bekvemt, at have mange penge, men lykke? – Det kan penge ikke give dem!

Når man ser rigtig fattige mennesker i fremmede lande, forstår man slet ikke, at de nogensinde skulle kunne føle lykke; men det er såmænd ofte dem, der formår at finde den største lykke og glæde i endda meget små ting.

Nyfødte:

Når man står med sit nyfødte barn, uanset hvilke omstændigheder, man  lever under, kan man ikke andet end at føle lykke og glæde ved at se denne nyfødte skabning. – Man kan godt have så svære betingelser i sit liv og spekulere på, om man nu kan klare sin hverdag. Men lige der, hvor man står med det nyfødte barn, da mærker, de fleste mennesker i hvert fald, en følelse af glæde og lykke ved at se dette lille bitte nyfødte menneske!

 

Alvorlig sygdom:

Mennesker, der er alvorligt syge eller handicappede, oplever ofte en følelse af lykke meget mere intenst end mange andre mennesker, som slet ikke kan forstå, at man skulle kunne føle lykke, hvis man enten selv er syg eller handicappet, eller lever med et handicappet menneske! Men i svære tider skal der såmænd ikke så meget til, at man føler lykke. – Hvis vedkommende bare har en god dag, eller har et lille fremskridt; den dag er lykke et meget sigende ord for omgivelserne – og ikke mindst den enkelte.

Mennesker, der har været udsat for alvorlige ulykker, føler ikke altid lykke hver dag eller hver anden. – Men når de så opnår et lille fremskridt ved deres intense træning for at komme “på fode” igen, så oplever mange suset af lykke, og formår at kæmpe videre!

 

Vemodigt:

Det vemodige er så, at mange mennesker skal ud for en eller anden sygdom eller ulykke, inden de formår at finde lykke og glæde ved deres liv – eller den mand eller kone, de har! – Når de opdager, hvor tæt de har været på at miste et andet menneske, så opnår disse, som regel da, en følelse af lykke, da de indser, at det kunne have gået helt galt!

 

Børn og unge:

Desværre er der også mange mennesker, både børn, unge og voksne, der har et skrøbeligt sind, eller som kommer ud for et voldsomt pres i hverdagen. – De har svært ved at se lykke og glæde i ret mange ting. – Men heldigvis kan de fleste, nogle gange ved egen og familiens hjælp, andre gange ved diverse lægers og behandleres hjælp, komme på højkant igen. – Dernæst bliver følelsen af lykke ofte endnu mere intens, end den var tidligere i deres liv, fordi de har prøvet at være langt nede psykisk!

De “små” glæder:

Atter andre er gode til at se de små glæder i hverdagen og at finde lykke ved bare det at være til. – Dermed ikke være sagt, at man er nødt til at leve et stille og “kedeligt” liv ( i hvert fald i omgivelsernes øjne) for at føle lykke. – Rigtig mange mennesker lever et aktivt liv “på fulde omdrejninger”, men forstår så alligevel at finde lykke i de små ting i hverdagen. – Det behøver ikke være sådan, at man er nødt til at give hinanden store og dyre gaver for at føle lykke. – Ofte er det bare det at sidde på terrassen med familien og spise og hygge og høre fuglene “synge ned”, der skaber den store følelse af lykke, der næsten ikke er til at rumme!